Retete

Sachertorte, faimosul tort austriac – preparatul ideal pentru iubitorii de ciocolata

Thumbnail
Categorie: Retete         |         Etichete: , ,



Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
– 150 g ciocolata neagra
– 120 g unt moale
– 50 g zahar pudra
– 120 g zahar
– 80 g faina simpla
– 50 g faina de cartofi
– 6 galbenusuri
– 6 albusuri
– sare

Pentru sirop:
– 50 g zahar
– 50 ml suc de portocale
– 75 ml rom
– 3 linguri de gem de caise

Glazura:
– 100 g pasta de martipan
– 80 g zahar pudra
– 150 g ciocolata neagra
– 40 ml smantana
– 40 g unt

Metoda de preparare
– Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o sa se raceasca. Amestecati untul in vasul de mixare, folosind telul, pana devine cremos. Treptat, adaugati zaharul pudra, galbenusurile si ciocolata si transferati totul intr-un vas mai mare.
– Spalati vasul de mixare si bateti albusurile cu sarea, pana capata consistenta, apoi, treptat, adaugati zaharul.
– Incorporati faina de grau si faina de cartofi in albusurile batute si apoi in ciocolata si umpleti o tava unsa cu acest amestec. Introduceti tava in partea de jos a cuptorului preincalzit la 170°C, timp de aprox. 60 min.
Lasati prajitura sa se raceasca complet dupa ce s-a copt.
– Fierbeti sucul de portocale, romul, zaharul si gemul de caise intr-o cratita,  timp de 1 min.
– Apoi, scoateti prajitura din tava, taiati uniform suprafata ei, apoi taiati orizontal inca 2 straturi, obtinand in final 3 felii de aceeasi grosime. Ungeti-le apoi cu siropul obtinut si asezati-le din nou una peste cealalta.
– Framantati martipanul cu zaharul pudra si intindeti pasta obtinuta intre doua foi de hartie pentru copt.
– Intindeti martipanul peste Sachertorte si indreptati marginile. Topiti ciocolata, adaugati untul si smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Intindeti amestecul obtinut peste tort.
– Lasati tortul sa se insiropeze timp de 6 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *