Retete

Cornulete cu crema de ciocolata

Thumbnail
Categorie: Retete         |         Etichete: , ,



Cornuletele umplute cu crema de ciocolata isi merita cu siguranta locul pe masa de Pasti alaturi de celelate bunatati specifice acestei sarbatori. Sunt foarte fragede, iar crema de ciocolata, speciala pentru dulciurile coapte, le da un gust absolut minunat. Crema se poate folosi pentru orice desert copt (tarte, biscuiti, cornuri dospite, cozonac etc.). Dupa coacere isi pastreaza consistenta cremoasa. O puteti folosi si pentru torturi si prajituri deja coapte, eventual amestecata cu frisca mixata. Este delicioasa, va asigur. Daca nu va place ciocolata, puteti umple cornurile cu mere, rahat sau, de ce nu, cu mac. Reteta este foarte simpla, v-o recomand cu cel mai mare drag.

Cornulete cu crema de ciocolata – Ingrediente (12 bucati)

Ingrediente Aluat Cornulete

  • 275 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou mediu
  • 60 g zahar fin vanilat
  • 100 g unt moale
  • 3 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita mica rasa coaja portocala

Ingrediente Crema de ciocolata pentru deserturi coapte (300 g cca)

     

  • 160 ml lapte
  • 50 g galbenus (2 galbenusuri mari/3 galbenusuri medii)
  • 80 g zahar
  • 15 g amidon porumb
  • 40 g cacao
  • 50 g ciocolata neagra/lapte
  • 1 lingurita rasa coaja portocala (optional)
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Aluat cornulete

  • Punem in robot untul moale, zaharul, sarea si coaja rasa de portocala si mixam pana obtinem o crema omogena.
  • Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in crema de unt, apoi adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam laptele si mixam pana cand obtinem un aluat omogen.
  • Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina, il compactam si il invelim intr-o folie de plastic alimentara.
  • Punem aluatul cornuletelor in frigider pentru cca 1h30minute sau pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi intins.

     

    Mod de preparare – Crema de ciocolata 

    • Punem laptele intr-o craticioara, pe foc mic. In momentul in care este fierbinte, stingem focul.
    • Intr-un vas micut, amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, amidonul si coaja de portocala, apoi adaugam cacaua si 2-3 linguri de lapte fierbinte. Amestecam pana la omogenizare si adaugam restul laptelui fierbinte si amestecam din nou.
    • Punem crema pe foc mic si o ametecam continuu. Cand consistenta devine usor cremoasa (cca 4-5 minute), adaugam ciocolata tocata marunt si amestecam.
    • Fierbem crema de ciocolata, pe foc foarte mic, cca 10 minute. Stingem focul si acoperim crema cu o folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca cca 15 minute la temperatura camerei, apoi o punem in frigider unde o lasam sa se raceasca complet.

    Asamblare Cornulete cu crema de ciocolata

    • Impartim aluatul in doua bucati egale. Intindem fiecare bucata de aluat, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de cca 6 mm si o taiem in 6 triunghiuri.
    • Pe fiecare latura a triunghiurilor facem cate 2 taieturi paralele, una mai lunga, cealalta un pic mai scurta.
    • Punem cate 2 lingurite plina de crema de ciocolata in centrul fiecarui triunghi, apoi acoperim crema aducand latura dreapta a triunghiului in stanga si latura stanga in dreapta. In pozele de mai jos se poate observa tot procedeul.
    • Pe fiecare latura a triunghiurilor facem cate 2 taieturi paralele, una mai lunga, cealalta un pic mai scurta.
    • Punem cate 2 lingurite plina de crema de ciocolata in centrul fiecarui triunghi, apoi acoperim crema aducand latura dreapta a triunghiului in stanga si latura stanga in dreapta. In pozele de mai jos se poate observa tot procedeul.

Sursa : www.lauraadamache.ro

Comments are closed.