Noutati

Salone del Mobile Milano

Thumbnail
Categorie: Noutati         |         Etichete: , ,Salone del Mobile Milano 2017

 

Acum, in cea de-a 56-a editie, Salone Internazionale del Mobile – cea mai timpurie dintre cele 5 expozitii gazduit de Salone del Mobile. Milano , se reorienteaza pentru a fi in centrul atentiei internationale. 

Au fost prezente si douasprezece companii romanesti, care au propus vizitatorilor mobilier cu aspect antichizat pe care il vand deja cu mare succes rusilor si asiaticilor.

Casa Roberto Cavalli a prezentat la Milano piese de mobilier opulente, cu blana de bizon, cristale si metale pretioase.

” Vorbim de milioane de euro, atat pentru obiecte cat si pentru mobilier, sa zicem ca o camera de tipul acesta ar costa 40-50.000 euro”, spune Guido Nava, proiect manager JC Passion.

La fel de luxoase, creatiile Vigano au fost completate cu sisteme de iluminat, menite sa puna in valoare detaliile.

„Masa e facuta manual, pe margini s-au pus lumini cu LED, care ilumineaza blatul, alimentate de o baterie care dureaza 10 ore si este reincarcabila” – Attilio Borra, reprezentant comercial Vigano.

„Pentru siguranta copiilor, am facut in asa fel incat sertarele sa se deschida monitorizat, cu inchiderea mai lenta.”, mai spune acesta.

Pe lemn au mizat si creatorii romani, care au adus la Milano mobilier in stil clasic. 

„Un finisat deosebit, un finisaj antichizat care am vazut ca prinde foarte bine si e apreciat atat pe piata rusa cat si de cea chineza.” – Angelica Iacob, reprezentant firma mobila.

Vizitatorii au gasit la standul romanesc si mobilier modern, indraznet, precum ceasul eclipsa sau acest scaun pe roti.

„Ce e frumos la lemnul masiv este ca el crapa, avem o bucata de lemn taiata din copac, prelucrata putin si lasata sa crape natural. Vizitatorii au fost foarte incantati de acest ceas, fericiti sa vada aceasta lampa care se transforma in toate felurile posibile.” – Mihnea Ghildus, creative manager dizainar.ro

Unii s-au inspirat din lumea animala – de pilda creatorul acestor scaune de talie mica. Altii – din lumea plantelor.

 

„Acesta este un ecran viu, totul este inauntru, un rezervor de apa si o pompa de aer, care pompeaza apa in varf, designul sau utilizand gravitatia si distribuind apa.” – Danielle Trofe, designer.

 

Creatorii germani au prezentat un pat ciudat, lung si ingust, dar si mobilierul cu dubla personalitate, cu sertare care se deschid de ambele parti, sau ceasca si farfurioara care nu se mai inteleg si se resping atunci cand se apropie una de cealalta. La targul de mobila de la Milano participa este 2000 de expozanti si 750 de tineri creatori din 17 scoli de design.

 

Comments are closed.